Uber nelukake industri robotika

Uber saiki wis dadi lambene kabeh wong. Dheweke duwe mungsuh kaya penggemar, lan konfrontasi iki kadhang banget dramatis. Nanging sing paling apik isih ana ing mburi layar - rencana ambisi perusahaan kanggo njupuk bidang robot, kayata. Ilmu Populer ngerti sebabe Uber ora diidini mlebu ilmu pengetahuan lan apa sing paling penting kanggo pangembangan teknologi.

Musim semi pungkasan, loro insinyur nggawe robot sing apik tenan: simpanse 200 pon. Saiki piranti wonder iki bakal melu ing DARPA Robotics Challenge, salah sawijining kompetisi robot sing dibiayai Pentagon. Tujuan kompetisi yaiku nggawe agen bantuan bencana robot. Robot Raksasa Chimpanzee minangka proyek Universitas Carnegie Mellon lan minangka salah sawijining pesaing utama hadiah utama $ 2 yuta.

Ilmu Popular

Nanging yen sampeyan ora ngerti apa mesin sing dirancang ing Universitas Carnegie Mellon, mula kegiatan ilmiah sing cepet ing departemen robot bisa uga ora dingerteni. Laboratorium kosong ing tengah dina kerja. Kaget, fakultas iki sing uga melu salah sawijining program paling gedhe ing Amerika Serikat kanggo pangembangan robotika. Saiki kantor-kantor kasebut katon kaya papan museum, ditutup kanggo rekonstruksi. Kanggo kabeh pitakonan babagan apa sing kedadeyan ing salah sawijining departemen sing paling apik ing universitas, jawabane yaiku - Uber.

Perusahaan sing berbasis ing San Francisco minangka conto sing apik babagan tegese sukses ing kene. Uber bubar nampa investasi $ 2,8 milyar liyane. Fokus perusahaan saiki nggawe mobil nyopir mandhiri. Uber ora kepengin maneh ngandelake taksi. Kajaba iku, panggunaan robot janjeni bakal luwih irit, tegese bakal nggawe persaingan sing angel ing pasar.

Deleng uga  Gadget anggaran minggu iki: UMI Touch, Elephone S3, Vido W11 Pro 3 lan liya-liyane

Ing wulan Februari, Uber ngumumake kemitraan karo Universitas Carnegie Mellon kanggo nggawe mobil intelijen buatan. Apa sing ora diumumake perusahaan yaiku uga wis miwiti proses ngrampok karyawan institusi pendidikan. Ing taun-taun pungkasan, 50 saka 150 pekerja universitas gabung karo Uber. Carnegie Mellon wis suwe dadi pimpinan kajian robotika. Ing kene wong-wong sing nggawe mobil pertama kanthi intelijen buatan bisa digunakake. Nanging Uber dudu siji-sijine sing kepengin banget. Ing taun 2007, karyawan universitas dirampas dening Google.

Warta Pos Pittsburg

Nanging, perusahaan mega kaya Amazon lan Apple duwe strategi njupuk pasar dhewe. Dheweke nandur modal dhuwit akeh ing laboratorium lan tim cilik, lan banjur nindakake riset kanthi judhul "rahasia paling dhuwur". Sapa sing ndhaptar kerja sama kasebut bakal dilarang ngrembug lan nerbitake proyek robot kanthi kapisah. Google uga ora adoh - ing 2013, perusahaan kasebut nyewa 8 perusahaan ambisius sekaligus, lan perwakilan para pemula kasebut kanthi tiba-tiba mandheg komunikasi karo pers. Salah sijine yaiku proyek Jepang SCHAFT - robot humanoid S-One. Dheweke malah melu Tantangan Robotika DAPRA. Nanging sanalika Google tekan perusahaan kasebut, robot lan startup kasebut ilang saka kaca ngarep koran.

Departemen Pertahanan AS

Rich Mahoney, direktur robotika ing SRI International lan presiden Industri Robotika Lembah Silicon, ujar manawa kanthi cara iki kabeh inovasi kanthi otomatis dadi perusahaan swasta. "Ana atusan insinyur ing Silicon Valley sing duwe bakat banget, lan malah ora entuk akses menyang industri robotika."

Deleng uga  17 seri TV wanita sing nyenengake, mula ora bisa nyingkirake dhewe

Volume investasi ing startup kasebut lan pasar kembung umum ngelingake kahanan kasebut karo Microsoft - elinga kepiye perusahaan nyedhot perusahaan cilik siji-sijine? Sing wis owah yaiku strategi kanggo njupuk lan nggedhekake pasar. Yen sadurunge, pitakonane sejatine babagan posisi perusahaan ing pasar, saiki kabeh perhatian mung fokus ing tim pangembangan. Mula, perusahaan kayata Google lan Uber luwih dhisik nggodho puluhan karyawan lan banjur njupuk alih wiwitan. Kangge, kabeh jagad ngenteni munculé Steve Jobs utawa Bill Gates saka jagad robotika. Nanging ndeleng kepiye perusahaan bisa menehi hasil karo bakat sing durung rampung, ora ana sing kepengin weruh: apa kita bakal ngarepake jenius iki?

Thanhnien News

Ana sudut pandang liyane babagan masalah iki. Akeh pangembang robot ujar seneng banget karo kahanan pasar. Antarane yaiku Vijay Kumar, insinyur robotika ing Universitas Pennsylvania. Dheweke ora nolak outflow personel saka institusi pendidikan, nanging percaya manawa iki minangka fenomena alam lan vektor kasebut dipilih kanthi bener. Ndeleng volume lan jumlah investasi, Kumar mung bisa bungah. Pancen, umume, bidang robotika lan sains saiki entuk perhatian lan dana maksimal.

Ninggalake a Reply