Wawancara karo psikoterapis: carane golek dhokter

Sadurunge sesi pertama, terapis ora nyaman: ing endi arep miwiti pacelathon? Kepiye carane ngerti yen dhokter ora seneng? Terapi mesthi ora kanggo "wong edan"? Panganggit Anjali Pinto ngatasi masalah kasebut, banjur mutusake wawancara karo terapis kanggo mbantu kita supaya ora wedi karo prefiks "psycho", obrolan dawa lan tangis ing kantor dokter.

Anjali Pinto minangka panulis lan fotografer sing adhedhasar ing Chicago. Foto lan karangane diterbitake ing The Washington Post, Harper's Bazaar, lan Rolling Stone. 

Pirang-pirang taun kepungkur, bojone Anjali tilar donya kanthi ora disangka-sangka. Wiwit wayahe, sajrone setaun, dheweke saben dina ngirim foto ing Instagram lan nulis babagan uripe tanpa dheweke. 

Dheweke butuh sawetara wulan kanggo mutusake arep menyang psikoterapis. Kanggo sawetara wektu, dheweke nggoleki spesialis sing "bener". Lan nalika aku nemokake, aku mutusake ngobrol karo dheweke supaya masarakat liya bisa uga milih psikoterapis sing cocog kanggo dheweke.

- Aku nemokake sampeyan ing rekomendasi kanca sing ngunjungi psikoterapis, nanging ora kabeh wong bisa nemokake spesialis kanthi cara iki. Endi sampeyan kudu miwiti telusuran?

- Cara paling apik kanggo golek ahli terapi yaiku takon kanca, golek online lan ndeleng situs rujukan. Sampeyan luwih becik maca apa sing dicritakake psikolog ing kaca lan milih apa sing paling narik kawigaten lan minat sampeyan. 

Ing rapat kapisan, sampeyan ketemu terapi. Yen sampeyan ora seneng karo sesuatu utawa sampeyan rumangsa iki dudu pribadi sampeyan, sampeyan ora kudu negosiasi sesi sabanjure. Luwih becik ngomong: "Iki ora cocog karo aku, aku pengin nyoba karo wong liya." Sampeyan bisa ngobrol karo sawetara terapis sadurunge ketemu wong sing cocog.

Aku ngandhani kabeh klien manawa kompatibilitas karo terapis penting banget. Sampeyan mbutuhake wong sing bakal cocog karo sampeyan ing level pribadi, sing bakal peduli lan welas asih kaya sing sampeyan butuhake, lan sing bakal nyoba kaya sing dikarepake. Spesialis bisa uga ora cocog kanggo sampeyan, lan ora apa-apa. Terapis sing apik ngerti iki.

- Apa sampeyan bisa menehi saran babagan terapi online kanggo wong-wong sing ora bisa latihan full-time?

- Jujur wae, aku ora ngerti babagan iki. Nanging aku dudu penggemar terapi pena, amarga bagean sing penting kanggo praktik yaiku hubungan pribadi. Sanajan mung bisu, bisa uga ana tamba sing ngobati terapi, lan teks kasebut katon tanpa pasuryan. 

Nanging aku mikir obrolan video efektif. Milih terapis kanggo sesi video padha karo milih ahli terapi - kenal lan priksa manawa dheweke cocog karo sampeyan. Yen ora, goleki sing anyar.

Layanan online kanggo golek psikoterapis

Ganti - 146 psikolog, 2 rubel - rega rata-rata kanggo konsultasi.

B17 minangka basis psikoterapis paling gedhe. Spesialis nganakake konsultasi demo gratis. 

"Meta" - yen psikoterapis pisanan ora cocog, dheweke bakal njupuk liyane kanthi gratis.

- Aku wanita warna lan aku ngenalake aku aneh (aneh yaiku wong sing seksualitas ora cocog karo stereotipe jender sing ana. - Cathetan Ed.). Ing sesi pendahuluan karo terapis pertamaku, aku rumangsa yen wanita sing lungguh ing sisih ngarep ora ngerti aku.

Deleng uga  Trailer of the movie "Bliss" with Salma Hayek

- Sayange, tanggung jawab klien kanggo golek ahli terapi sing netepi nilai-nilai tartamtu. Kaya sing dakkandhakake sadurunge, aja wedi ngandhani terapis apa sing sampeyan goleki kanthi temenan nalika kontak pertama.

"Iki pancen sing daklakoni sawise eksperimen sing gagal pisanan. Dheweke terus terang, "Hai, aku ateis, aneh, wanita ireng, lan bojoku wis mati. Aku pengin nggawe manawa praktik sampeyan bakal nggawe kabeh aspek kepribadian saya kepenak. "

- Ya! Cukup komunikasi lan rating respon terapis - sepira mbukak lan nampa dheweke. Ing situs web, aku ujar manawa bakal nggawe lingkungan sing aman kanggo kabeh wong, ora preduli gaya urip.

- Aku bisa nolak kanthi gampang, mula sawise rapat kaping pisanan sing ora sukses, aku kanthi tenang ngirim email marang terapis kanthi njaluk ngapura lan njaluk mbatalake sesi kaping pindho, amarga aku ora ngrasakake hubungane karo dheweke.

"Sampeyan mung bisa ngomong, 'Aku kudu mbatalake rapat sabanjure lan durung pengin ngrencanakake jadwal.'

- Nalika pisanan ketemu, dadi angel kanggo aku crita langsung. Ora bisa nylametake kabeh sing kedadeyan ing 60 utawa 90 menit. Apa sing kudu ditindakake ing rapat kaping pisanan kanggo wong-wong sing duwe masalah pirang-pirang wulan, pirang-pirang taun, utawa bisa uga isih bocah utawa bebrayan?

"Ing kahanan kita, sampeyan wis cukup nyritakake supaya ngerti crita sampeyan kanthi umum. Bakal butuh luwih akeh wektu kanggo wong sing kudu ngomong babagan masa kanak-kanak. Kaping pisanan, ora bisa nyritakake kabeh sekaligus, lan sing nomer loro, sampeyan kudu mlaku kanthi cepet.

Aku kelingan kepiye nalika rapat kaping pisanan, aku takon apa sampeyan rumangsa ora ngucapake matine bojomu. Aku kuwatir yen sampeyan nuduhake akeh banget lan bakal rumangsa yen angel banget kanggo sampeyan. Saben takon karo wong sing ngalami trauma, aku ngelingake: ora apa-apa yen dheweke ora ngandhani kabeh sajrone sesi iki, kita isih duwe wektu. Minangka proses alami kanggo kenal lan nempuh sejarah.

Bagéyan saka proses marasake awakmu sabenere nyritakake apa sing kedadeyan, lan ngasilake kahanan maneh. Ora gampang kaya nulis kabeh ing selembar kertas lan supaya ahli terapi maca. Sampeyan nyritakake babagan carane nguripake swara sirene ambulans ing omah sampeyan sawise seda Yakub. Minangka wayahe kuwat sing uga dakalami karo sampeyan. Sampeyan butuh sawetara wektu supaya kepenak banjur miwiti nuduhake crita sampeyan. 

- Aku ngerti yen bakal lunga menyang terapi sawise bojoku tilar donya. Nanging aku wis siyap ngrampungake iki suwene limang utawa nem wulan. Aku wedi yen aku kudu jujur ​​lan rentan ing ngarepe wong liya. Kepiye carane santai lan nyiapake kanggo kunjungan pertama kanggo wong-wong sing butuh pitulung suwene, nanging wedi golek terapi?

- Bisa uga ana ewu alangan babagan terapi, sampeyan mung kudu ngerti apa sing ngalangi sampeyan. Kuatir katon ing macem-macem cara kanggo kabeh wong. Contone, aku mesthi kuwatir parkir. Nalika takon, "Kepiye papan parkir ing kantor sampeyan?" - Aku rumangsa bisa ngontrol kahanan iki, lan mbayangake kepiye cara aku golek terapi. Iki nggawe kahanan dadi kurang stres lan medeni. 

Deleng uga  Like Batman, but a girl - the first trailer of the series "Batwoman" was released

Sampeyan kudu rumangsa aman lan nyaman nalika ana terapi. Nalika nyetel sesi kapisan, pikirake babagan pangarepan lan seneng-seneng. Golek pitulung minangka langkah sing kendel. Elinga yen sampeyan ngontrol kahanan kasebut. Yen sampeyan ora seneng sesi pertama, sampeyan ora bisa bali maneh.

- Apa sampeyan mikir salah paham sing paling penting babagan psikoterapi?

- Kasunyatan manawa terapi ditrapake mung kanggo wong "edan". Media nggambarake terapis minangka wong sing medeni, adhem, lan palsu. Kasunyatane, umume profesional nyengkuyung marang para klien kanthi cara sing apik. Kita milih profesi iki amarga kita seneng yen klien bisa sukses, ngerti uripe, sinau nggawe keputusan sing kendel lan kanthi tenang nanggepi kesalahane.

Sawetara percaya manawa terapis ora kasengsem karo kliene, nanging mung nonton jam lan ing wektu tartamtu ora ana wong sing mbukak lawang. Nanging iki dudu kedadeyane. 

Aku duwe proyek paling apik ing donya, nindakake apa sing dakkarepake perlu lan aku seneng. Aku sinau saka klien lan bangga karo karya. Aku yakin umume psikoterapis rasane padha. Aku seneng karo wong sing njupuk risiko lan miwiti terapi. Aku pengin para klien seneng.

- Aku duwe kanca sing ora seneng karo terapi. Mbok menawa dheweke ora pas, utawa suwe-suwe, sesie wis ora bisa dingerteni. Apa sing kudu dikarepake klien saka terapi? Sawetara wong ora bisa langsung menilai kompatibilitas, utamane yen sadurunge ora melu psikoterapi.

- Iki minangka pitakon sing apik. Wangsulane samar - sampeyan mung kudu seneng ngobrol karo ahli terapi. Kanggo nyoba, sampeyan bisa mangsuli siji pitakon: apa sampeyan yakin bakal cocog karo kabutuhan dhewe, lan dudu karo sing dipilih dening terapi?

Cara liya yaiku ndeleng kemajuan sampeyan. Apa terapi sampeyan takon pitakon sing ora nyaman lan mbantu sampeyan ngatasi masalah saka sudut sing beda? Trik klasik yaiku kita mung manthuk lan ngomong "eh-huh." 

Bagéan saka tugasku yaiku ngrungokake klien, lan sing liya yaiku mbantu dheweke ngerti awake dhewe. Aku takon, aku nyoba meksa supaya ora ragu-ragu ing kahanan liyane. Aku ora mung dadi kanca, aku takon kanthi ala lan menehi wawasan sing bisa uga ora bisa ditemokake dhewe.

Ing sisih klien, terapi ora mung kalebu crita: pisanan kedadeyan kasebut, banjur iki. Ya, kadang sampeyan mung kudu nyritakake apa sing kedadeyan ing urip sampeyan. Nanging kita uga butuh sesi kanthi pitakon lan introspeksi. Dheweke ngrembug lan nyinaoni babagan apa sing sampeyan lakoni lan apa sing pengin sampeyan pahami.

- Sadurunge terapi, aku ora ngerti keunikan hubungan antara terapi lan klien. Aku rumangsa yen sampeyan dadi kancaku, nanging aku ngerti yen aku siji-sijine pusat perhatian ing kene. Lan aku ora prelu nggawa masalah sampeyan lan nggawa mulih. Karo kanca, iki ora bisa. Miturut aku, ora sopan yen ketemu karo kanca lan ngobrol bab sampeyan kabeh tanpa takon babagan urusane. Lan ing kene aku bisa nindakake iku. Aku ora nate rumangsa egois amarga kasunyatane kita mung ngomong babagan aku.

Deleng uga  The trailer for the detective series "Clarissa" was released

- Iki cukup penting. Yen klien teka ing sesiku lan ujar: "Aku lan bojoku gelut akeh dina iki. Kepiye dina dinane? ”- Aku ngerti yen dheweke kuwatir lan pengin mriksa manawa kabeh ora masalah apa-apa. Nanging aku ora ngarep-arep iki saka klien. Kita butuh wates sing sehat.

Sanajan ngatur wawancara iki, aku pengin nggawe manawa sampeyan kepenak bisa ketemu ing kantorku, amarga iki uga kalebu bagean saka terapi sampeyan.

Pancen gampang masarakat nuduhake keprihatinan, lan angel akeh sing nolak. Dheweke ana ing jagad sing sampeyan kudu nggatekake wong liya, mula luwih gampang klien takon babagan uripku tinimbang ngurus awake dhewe.

Sing apik babagan terapi yaiku ing kene sampeyan bisa ngomong babagan apa wae, lan aku bakal ngrungokake. Aku ora bakal ngadili kowe, nanging aku bisa negasake rasa ragu. Lan aku bakal nindakake amarga aku peduli karo sampeyan.

- Aku marani sampeyan tanpa mikir suwene praktik kita. Aku ora duwe jangka wektu. Apa terapi bakal mbantu wong sing butuh pitulung jangka pendek?

- Muga-muga ngono: ayo, njupuk alat kanggo ngrampungake kasusahane urip lan mangkat. Kabeh apik wae. Aku duwe akeh wong sing ngunjungi aku kanthi rutin sajrone taun banjur ngaso. Lan dheweke bali nalika duwe kulawarga, nemoni pati utawa pegatan. Aja nganti ana tekanan. Aku mikir yen kanggo wong sing duwe masalah jangka pendek, terapi uga bisa mbantu. Sampeyan teka limang sesi, entuk sing sampeyan butuhake, lan budhal kanthi rasa mupangat.

- Apa ana sing aku ora takon, nanging sampeyan pengin nambah? Kepiye maneh sampeyan bisa menehi inspirasi kanggo wong supaya ndeleng terapis?

- Terapi minangka papan sing bakal ngrungokake sampeyan lan nyoba nulungi. Siji-sijine sing kudu sampeyan lakoni yaiku awake dhewe lan pengin ngomong. Lan tugasku yaiku nggabungake ide sampeyan, deleng saka njaba lan deleng kabeh gambar kasebut.

Lumrah yen krasa ora penak ing sawijining sesasi, nangis, utawa lungguh meneng. Lan sawetara percaya yen sampeyan kudu nggawa agenda lan topik sing disiapake kanggo obrolan. 

Ngomong kanthi terus terang babagan topik sing kita wenehi isin utawa uga pribadi bisa mbantu kita ngilangi kekuwatan negatif sing bakal ditrapake topik kasebut. Terapi mbantu ngerti sapa sejatine kita. Rasane apik banget lan inspirasi kanggo nuduhake sapa sejatine kita.

Cara golek terapis lan komunikasi karo dheweke

  • Nyuwun rekomendasi saka kanca lan kenalan, sinaoni situs khusus, goleki ulasan.
  • Nalika janjian, jujur ​​marang terapis sapa sampeyan lan apa sing sampeyan ngarepake.
  • Aja wedi takon lan nolak rapat kaping pindho yen terapi ora cocog karo sampeyan.
  • Yen sampeyan wis milih terapi online, komunikasi liwat komunikasi video, ora kanthi korespondensi.
  • Luangake wektu lan critakake kanthi cepet sing cocog kanggo sampeyan.
  • Aja wedi katon ora sopan kanthi mung ngomong babagan sampeyan dhewe.

Ninggalake a Reply