Cara nampa meteng sing ora direncanakake

Yulia Shubina kerja dadi editor ing perusahaan gedhe, nulis blog babagan freelancing lan nampa 100-150 ewu sewulan. Dheweke nyiyapake rencana bisnis kanggo proyek anyar dheweke nalika ngerti yen dheweke bakal duwe anak. Kita takon Yulia supaya kepiye dheweke mutusake nampa kandhutane, ora isin karo mantenan "kanthi cepet" lan ngrampungake kabeh rencana kanggo urip. 

Artikel iki duwe versi audio. Puter podcast yen sampeyan luwih seneng ngrungokake.

Aku dudu pahlawan wanita sing biasane diajak nulis artikel babagan uripe. Critane biasa wae. Lan mulane bisa uga migunani. Aku nulis kanggo ngelingake: apa wae perasaan bocah wadon sing hamil biasane. Uga ana keputusan sing seimbang babagan nasib meteng iki.

Babagan kahanan

Apa sing kedadeyan ing uripku nalika hamil saiki ora bisa diarani pambuka sing ideal nalika nglairake.

  • Aku mung miwiti kerja karo psikolog sing ujar: "Apike sampeyan durung duwe bojo lan anak. Dadi, masalah sampeyan bakal bisa diatasi kanthi luwih cepet lan luwih gampang. "
  • Hubungane karo bapakné bocah iku lagi ora kuwat. Iki minangka salah sawijining sebab kenapa aku lunga menyang psikolog.
  • Aku bali saka program wiwitan kanggo wong enom Yahudi lan nyiapake rencana bisnis kanggo implementasine ing Israel. Gagasan kasebut hebat banget: lunga menyang Tanah sing Dijanjeni, kanggo nylametake kabeh wong sing bali menyang negara (diarani para emigran sing bali menyang tanah air sing sejarah - cathetan editor) saka pengangguran ... Mesthi wae, nindakake iki karo tangan wong cilik ora bakal gampang.
  • Setahun sadurunge, awakku ngalami kerusakan serius. Sajrone dina, aku ditutupi bruises saka endhas nganti sikil, lan getih wiwit mili saka permen karet, pipi lan ilatku. Ternyata jumlah trombosit saya mudhun banget. Aku didiagnosis kena penyakit Werlhof. Banjur, ing wulan Agustus 2018, aku disaranake ora hamil paling ora setaun. Lan kedadeyan kasebut mung ing Agustus 2019. Ngenteni!
  • Ing papan kerja, dheweke dadi pangguna wirausaha. Iki tegese manawa aku ora duwe keputusan babagan keputusan kaya biasane. 
  • Aku lan pacarku durung resmi omah-omah. Sanajan dheweke ngarani hubungane "perkawinan sipil".

Rong loreng

Kanthi kesehatan wanita, aku mesthi wis tumata. Mula, aku dudu salah sawijine wong sing ngerti babagan meteng aku mung ing wulan kaping papat. Ya, jebule ana bocah wadon sing kaya ngono. Mula, yen sampeyan meteng sadurunge 12 minggu lan ndhaptar klinik antenatal, mula negara kasebut bakal mbayar sampeyan kanthi tliti.

Deleng uga  What is impressive about the series "Katla", which was praised by Hideo Kojima

Aku wis nemokake sing ora dikarepake ing minggu kaping lima. Sanalika telat telung dina, aku wiwit gupuh. Wis tuku tes, aku nyeluk kancaku sing paling gedhe. Dadi ing udara, kita ngenteni asil reaksi kimia. Pikirane ing sirahku ana klompok. Lan pungkasane, siji strip muncul ing tes kasebut. Aku ngguyu, njaluk ngapura karo kancaku lan banjur pamit karo dheweke, nalika ujug-ujug jalur kaping pindho muncul. Banjur aku nangis.

Nangis iki ana kasusahan, kebingungan lan medeni. Nanging sing paling penting, uga ana tangis kabungahan. Bungah amarga kasunyatane "ana wong cilik urip ing kowe", "saiki ana siji ibu lair ing jagad iki" ... Umume, kabeh sing ditulis ing forum wanita. Kabungahan iki tenan tumrap aku. Nanging wis dicampur karo sejuta emosi liyane, lan sakperangan alesan ora ana sing ngelingake babagan iki. 

Iki kaya bayi ing wiwitan wulan kaping loro. Aku rencana arep adol gambar iki ing REN-TV lan ujar manawa iku UFO.

Dhaptar cek cekap

Amarga ngerti yen aku seneng banget lan prelu liyane, kaya sing dakrasakake, emosi, aku mutusake pindhah menyang bagean sing rasional, nganti kebanjiran karo hormon. Lan aku ora mikir apa-apa sing luwih apik tinimbang nggawe dhaptar priksa. Dheweke kudu ngerti yen aku pancen wis 100% duwe bayi saiki.

Dhaptar priksa kaya mangkene:

  • Aku ngrembug karo bapakne bocah babagan kabeh sing kuwatir, lan sing paling ora nyenengake. Hubungan kita pungkasane ngalami impas amarga ora.
  • Secara hipotetis aku nyedhiyakake kahanan sing ora ana sing nulungi aku. Ya, saiki wong tuaku isih enom lan duwe kemampuan finansial kanggo nulungi aku. Lan bapak saka anakku ana ing sisihku lan siyap mbantu 24/7. Nanging kepiye yen kabeh owah? Apa aku duwe hipotetis dadi ibu sing durung kenal? 
  • Aku menyang psikolog lan njaluk dheweke milih kanthi objektif manawa atapku wis ora ana. Panjalukku menyang spesialis yaiku mbantu aku ngerti kepiye anggone njupuk keputusan ing umum. Lan apa aku bisa percaya marang awakku dhewe.

"Dakkandhani, kenapa wong-wong nglairake anak kabeh?"

Sajrone konsultasi karo psikolog, aku bisa ngasilake pitakon paling aneh marang dheweke. Wektu iki, kanggo luwih ngerti babagan aku, aku takon dheweke kenapa wong pengin duwe anak babar pisan. Mesthine mung babagan alesan sing cukup lan "sehat".

Mangkene wangsulane psikolog: 

  • Sampeyan seneng karo perasaan nepotisme. Sampeyan seneng mbuwang wektu karo kulawarga lan semangat karo sing cedhak. Utawa bisa uga sampeyan ora duwe perasaan iki, amarga hubungan karo sedulur ora apik.
  • Sampeyan butuh wong sing ditresnani. Sampeyan pengin nglairake makhluk sing bakal padha karo sampeyan lan bakal nyambung karo sampeyan. Aja bingung karo "nggawe abdi pribadi sing bakal ngatasi masalah sampeyan sajrone urip."
  • Sampeyan pengin menehi tandha sejarah.
Deleng uga  Animals Coloring Book - coloring book for your children

Wangsulan iki cocog kanggo aku. Aku tenang lan ngerti yen keputusan kasebut seimbang, sabisa-bisa. Pitakon materi liyane isih ana.

Subtletis karir lan birokrasi

Kanggo ngerti sepira umume aku minangka wong "babagan kerja", sampeyan kudu ngerti aku kanthi pribadi. Salah sawijining klien utama yaiku hh.ru. Kanggo wong-wong mau, aku nulis artikel meh saben dina babagan kerja, resume sing bener, telusuran kerja. Sawise pirang-pirang taun ngebom kaya ngono, topik iki bisa rada kesel, lan aku uga miwiti blog ing Instagram. Uga babagan kerja. Lan dheweke wiwit nulis maneh ing kana saben dina.

Singkatnya, urip tanpa nyambut gawe ora nyata kanggo aku. Nanging aku wis ujar manawa aku digawe dadi pengusaha individu. 

Iki tegese aku ora dilindhungi Code Labor. Aku bisa dipecat "sajrone sedina", tanpa rong minggu kerja lan mbayar. Kajaba iku, aku ora duwe hak nampa cuti sakit lan cuti bersalin. 

Dadi, aku ora mung kudu mikir kepiye cara kerja ing cuti bersalin, nanging uga kepiye carane bakal menehi kabar marang klien babagan kehamilan lan apa sing bakal dikandhani.

Pranyata ora dramatis kaya sing dakkarepake. Pembimbing kula ing hh.ru ngaturaken selamat, lan kita setuju yen aku bakal tetep. Aku mung bakal plancongan biasane sewulan sadurunge nglairake, banjur aku kerja lan nggabungake karo ngasuh bayi. Untunge, aku adoh. Lan ing awal Januari, bos ngumumake yen dheweke bakal menehi wulan mbayar maneh: dheweke lan kanca-kanca liyane bakal ngganti aku yen bisa. Dheweke pancen manungsa banget, lan aku seneng banget lan trenyuh banget.

Iki aku menehi ceramah babagan telekomunikasi ing Ruang Bisnis Pamaréntah Moskow

Kajaba iku, aku ngerti manawa sejatine ana keputusan kanggo wirausaha. Nanging sampeyan mung entuk upah minimal, mula ora entuk bathi. 

Apa aku sedhih yen ora diarepake telung taun cuti ibu ing omah, kaya kabeh "wong normal" sing duwe kontrak kerja? Sithik. Nanging, ing sisih liyane, minangka ahli karir, aku mesthi menehi saran marang para langganan supaya njaga kualifikasi nalika cuti parental. 

Wedding "ing fly"

Kita wis patang taun saiki, lan masalah perkawinan muncul sacara periodik, nanging kita mesthi ora bisa ngrampungake. Ora nganti ana, ora ana dhuwit kanggo mantenan, lan miturut kita, bodho omah-omah tanpa omah. Nalika aku hamil, masalah iki dirampungake kanthi otomatis. Kita mutusake yen luwih gampang nikah, lan kita bisa nglindhungi awake dhewe saka wasir birokrasi sing ora perlu. Mesthi wae, wong mung bisa mlebu, nanging aku seneng banget karo preinan. Dadi, kita ngatur pesta perkawinan cilik kanggo 25 wong.

Deleng uga  No excuses: "I am an adventurer" - interview with manager Olga Zhuravleva

Intine, aku ora ndhelikake saka para tamu yen aku lagi ngandheg, lan ora nyoba ndhelikake weteng. Aku malah penting yen kabeh wong ngerti yen bakal duwe anak. 

Aku bosen karo beban sejarah yaiku "bebrayan mabur." Pernikahan, sawise meteng, isih digandhengake karo nasib sing rusak lan kombinasi kahanan sing ala. Ing kasus iki, panganten wanita katon minangka wong sing kalah, sing ora bisa "ngetrapake wong lanang". Lan panganten kakung minangka pengisep sing wis diapusi. 

Aku milih klambi penganten ing rong coba. Lan iki cepet banget, amarga weteng winates, bisa tuwuh sawayah-wayah lan ing skala sing ora dingerteni.

Siji-sijine wong sing dak mutusake ora bakal ngomong sethithik yaiku mbah putri umur 85 taun. Aku ngerti manawa kabeh stereotipe ing kita dudu amarga kita ala utawa winates. Lan saka kasunyatan sing kedadeyan historis. Stereotipe lan tradhisi, nyatane, nggawe masarakat lan budaya. Lan yen saya tuwa, mula kita angel nampa pesenan anyar lan tingkat kebebasan sing tambah akeh wong liya. Aku ora pengin nyoba sepira rekasane nenekku.

Iki dudu pungkasane aku metu. Aku nulis kiriman ing Instagram, sing sajujure ngomong babagan reaksi ambigu tumrap rong garis kasebut lan kita mutusake arep nikah sawise ngerti babagan meteng. Aku duwe blog sing sithik, lan meh ora ana sing negatif. Nanging medeni. Sanalika, aku ngerti yen prelu ditindakake. Aku pengin bocah-bocah wadon siyap nyatane yen loreng loro ora mesthi ala. 

Wiwitane aku ora yakin apa pancen kudu ditindakake. Nanging aku nampa sawetara matur nuwun saka sing maca. Dheweke nulis yen aku mbantu dheweke akeh. Lan sawetara sajujure ngakoni manawa dheweke wis ana ing kahanan sing padha lan pengin maca sing padha.

Dheweke ujar manawa otak kita dirancang kanthi cara supaya ana pangowahan sing stres. Mula, editor warta dadi gugup. Dadi ora nggumunake yen kabar meteng kadang-kadang nggawe wanita bingung. Kadhangkala, bocah-bocah wadon sing wis suwe ditambani subur, ngalami negativitas. Mula, dadi penting tumrape aku kanggo ngandhani sejatine. Paling ora ing kerangka komunitas wanita. Amarga kita cukup beruntung bisa urip ing jaman feminisisme, saiki wayahe ngesalkan kabeh pangrasane. Nampa: apa wae sing sampeyan rasakake minangka norma. Siji-sijine pitakon yaiku apa kesimpulan sing bakal dijupuk saka perasaan iki lan apa sing bakal ditindakake.

Aku pengin ngaturake paragraf pungkasan saka teks garing iki kanggo bocah ing wetengku. Pancen, sajrone limang wulan dheweke karo aku, dheweke wis ngowahi aku luwih akeh tinimbang wong liya sing wis dakkenal. Lan kita durung ketemu!

Ninggalake a Reply