Cara kerja remot lan freelancing nggawe urip luwih gampang

Penghasilan lepas bisa dadi biasa kaya ing kantor yen sampeyan nggawe hubungan sing pas karo pelanggan. Lima bocah wadon nyritakake babagan cara kerja ing remot, kesulitan sing diadhepi lan sepira sing ditampa saben wulan.

Julia, editor, penulis blog lepas

Penghasilan: saka 90 nganti 200 ewu rubel saben wulan

Wis rong taun aku dadi freelance. Sadurunge, aku kerja ing perusahaan semi-serius, nganti ditawani kerja adoh ing HeadHunter.

Aku ndeleng akeh plus. Sepisanan, dalan menyang kantor angel banget kanggo aku. Kapindho, ing tugas utama, dadi ora kepenak nulis mung babagan topik finansial. Aku pengin melu sawetara proyek. Lan katelu, penghasilan ora diwatesi kanggo freelancing. Proyek liyane - gaji luwih akeh. Maksimumku 200 ewu, rata-rata penghasilan 90-100 ewu rubel.

Saiki aku mung kerja dadi manajer konten kanggo Hh amarga aku lagi ngandut. Aku uga njaga blog ing Instagram. 

Aku duwe PI. Aku nyedhiyakake layanan kanthi resmi, liwat kontrak sing bakal digawe dhewe. Nalika kontrak teka saka pelanggan, aku mesthi ndeleng lan nggawe pangowahan yen ana sing ora cocog karo aku. Biyen aku isin yen nindakake. Kayane aku rumangsa golek barang sing ora penting. 

tip: Priksa apa sing dikirim kanggo sampeyan teken, nanging luwih milih kontrak dhewe. Aja gumantung karo perjanjian lisan lan korespondensi ing messenger cepet. 

Aku durung nate kasus "lempar" langsung. Nanging ing sawijining perusahaan ana telat gaji sing gedhe, suwene telung wulan. Aku sengaja kerja sama, amarga aku ngerti manawa perusahaan kasebut gedhe. Lan yen ora mbayar aku, aku mung bakal nggawe minuman keras, Aku bakal nulis menyang Facebook, menehi tandha kabeh akun. Lan kontrak kasebut ora nemtokake sanksi kanggo mbayar wektu tundha. Banjur aku wiwit nulis resep barang iki.

Marina, spesialis SMM

Penghasilan: 150 ewu saben wulan

Nenem wulan mengko, ing surat keputusan kasebut, aku ngerti yen aku butuh tanduran propulsi. Nanging supaya aku bisa kerja ing omah lan golek wektu karo bocah kasebut. 

Klien pisanan yaiku kanca - dheweke nyimpen akun Instagram babagan ekstensi bulu mata. Banjur aku njupuk rong proyek maneh: Aku nemokake liwat iklan, liwat wawancara. Aku ora nggawe formal hubungan karo sapa wae. Ana perjanjian gaji, lan kabeh wong ngetutake.

Deleng uga  Station "Mir": how the first research base appeared in orbit

Suwe-suwe, dheweke wiwit menehi rekomendasi, aku melu sawetara kursus. Saiki, telung setengah taun mengko, aku wis duwe enem proyek gedhe. Ana panulis lan fotografer sing nulungi aku. 

Perusahaan serius, kayata, pangembang lan hotel, dhewe nawakake nggawe kontrak kerja bareng aku. Aku nggarap tembung pakurmatan karo liyane. Nanging, ana kasus nalika miwiti nulis majalah perusahaan. Telung wulan aku nuli, nglulusake. Lan dheweke langsung ora mbayar dhuwit. Dheweke ujar: «Saiki kita wis ngrampungake, nyerah»… Asile, dheweke nampa biaya sithik bagean pirang-pirang wulan. Sawise iku, aku ngerti yen aku mesthi kudu mbayar sadurunge 50%.

Dewan: Aja wedi njupuk pambayaran sadurunge lan aja getun amarga kelangan klien sing durung siap.

Aku ngenteni total penghasilan nganti 200 ewu saben wulan. Sawise iku, bisa uga, aku bakal mbukak IP. Saiki ora nguntungake yen aku diresmikake, aku ora siap bareng karo negara kasebut. Sanajan aku ngerti manawa perusahaan kasebut luwih gedhe, luwih gampang nggawe bisnis karo wong sing ndaftar kanthi resmi. Aku ngerti manawa tanpa IP, kegiyatanku bisa dadi akeh. Mula, aku ora ngiklanake penghasilan lan rincian liyane.

Bubar rampung cuti maternity, aku kudu kerja utama. Nanging aku ngerti yen aku ora gelem. Aku seneng olahraga ing wektu sing trep. Gawe jadwal sampeyan dhewe kanggo dina iki. Sanajan aku ora ngerti kepiye supaya sampeyan bisa mandheg tugas ing TV. Nanging, sepisanan, jadwal, lan sing nomer loro, gaji. Saiki aku entuk papat kaping luwih akeh tinimbang aku kerja ing kantor.

Katya Makeeva, desainer ux / ui

Penghasilan: saka $ 1000 nganti $ 2500 saben wulan

Aku ora nate kepengin nggarap jadwal. Mung dudu kantor, aja mung njupuk minibus kanggo makarya ing wayah esuk! Mula, aku wiwit mriksa kanthi cetha lowongan kerja adoh. Lan suwene limang taun aku kerja dadi freelancer.

Aku bathi saka sewu nganti rong setengah ewu dolar saben wulan. Biyen aku golek pesenan ing bursa lepas. Banjur klien mulai katon liwat mulut. 

Kadhangkala aku mikir yen aku siji-sijine freelancer sing tenggelam amarga kasunyatane kudu nggawe kontrak lan tumindak nampa lan ngirim. Ing istilah legal, kabeh ok kanggo aku. Ing blog, aku ngajak kabeh wong supaya padha nindakake.

Deleng uga  BootUp.me - Otomatisasi Instagram Lengkap

Aku duwe kasus nalika dibuwang. Aku malah nggugat amarga dheweke! Kanthi siji perusahaan, kita setuju karo skema pembayaran abu-abu. Saiki aku malah isin kelingan. Kontrak kasebut nyatakake yen aku nampa 9000 rubel saben wulan, nanging nyatane aku nampa 30. Asile, ing sawetara titik, pelanggan ora mbayar kabeh. Wiwit mangan sarapan. Aku wis ngerti yen aku kudu mungkasi iki. Aku ngandhani yen aku ora bakal nindakake tugas nganti nampa pambayaran. Banjur dikutip: "Katya, yen sampeyan pengin mbengkongake tanpa kerja, sampeyan ora bakal sukses»… Dadi, tak lakoni. 

Dewan: Aja wedi negesake hak sampeyan. Nanging elinga manawa luwih becik nindakake iki kanthi kontrak ing tangan. 

Aku mlebu pengadilan. Nglumpukake kabeh bukti yen aku kerja kanggo dheweke, sanajan regane 9 ewu. Nyewa pengacara lan menang kasus kasebut. Saiki kita ngisi surat perintah supaya bisa nampa upahku. Kabeh pacoban iki suwene pitung wulan. Nanging pungkasane, aku bakal nampa udakara 80 ewu rubel sajrone pirang-pirang wulan iki, amarga majikane pancen ora tanggung jawab. 

Evgeniya Evgrashkina, manajer lan desainer SMM ing bidang IT lan kasunyatan virtual

Penghasilan: saka 30 ewu saben wulan

Aku duwe pengalaman sithik nyambut gawe kanthi "saben jam"Minangka wong sing kreatif, angel banget. Ing jurusan master, aku ora sengaja ketemu wong sing melu kasunyatan virtual. Aku miwiti nggarap dheweke ing desain lan jaringan sosial. Saiki aku terus kerja bareng, lan aku uga ngatur jaringan sosial kanggo perusahaan liyane lan njupuk pesanan dadi desainer: Aku nggawe gambar, poster, bahan cetak, spanduk. 

Aku mbayar kanthi basis potongan, jumlah gumantung karo jumlah kerja. Pendapatanku udakara 30 ewu sewulan utawa luwih. Aku ora ngasorake nyambut gawe: Aku bisa nindakake luwih akeh, nanging aku nyoba nindakake kabeh kanthi inspirasi. 

Aku periodik mikir babagan mbukak IP. Kanthi siji perusahaan serius, kita ora bisa tuwuh bareng amarga iki. Perusahaan liyane mbayar aku kanthi resmi, nanging liwat perusahaan liya. Sisane, dheweke mung menehi perjanjian non-pambocoran.

Ing taun iki aku duwe kasus: Aku kerja karo kontraktor gedhe, sing dibiayai negara, ing Forum Ekonomi Wétan. Kita duwe kontrak, nanging pambayaran kasebut ditundha pirang-pirang dina. Aku ora mikir yen dheweke mbuwang kita. Umume, dheweke mung mlebu ing departemen akuntansi. 

Tip: Sisihake dhuwit kanggo cadangan yen telat mbayar. 

Aku yakin ora perlu gupuh maneh, nulis surat, pratelan. Yen perusahaan gedhe, sampeyan kudu ngerti manawa akeh prekara sing kudu ditindakake saliyane sawetara jinis pambayaran kanggo sawetara freelancer.

Deleng uga  Zoon.ru bakal mbantu sampeyan kanthi cepet nemokake cafe utawa gym ing cedhak sampeyan

Ekaterina Zavyalova, spesialis SMM

Penghasilan: 25 rubel saben wulan

Aku lunga freelance rong taun kepungkur nalika cuti bersalin. Dheweke wiwit nulis teks ing licik, nggawe tata letak kanggo Instagram. Aku ora nggawe formal hubungan karo klien kanthi cara apa wae. Pancen aku ngirim gaweyan kanggo disetujoni, dheweke mangsuli: "Iki dudu sing dibutuhake» lan gaweyane ora dibayar. Utawa klien ora duwe spesifikasi teknis sing jelas, dheweke mung pengin "mlebu soko»… Aku kirim teks, jarene, jarene, dudu. Lan dheweke ora menehi suntingan sing cukup. Saiki aku kerja karo klien kaya ngono kanthi mbayar prabayar, lan 100%.

Tip: Yen sampeyan ngerti manawa sampeyan trampil, kerjane kanthi prabayar. 

Saiki aku kerja ing kantor, nanging aku uga nyimpen akun kanggo perusahaan liyane. Aku mlebu kontrak karo wong-wong mau, ing ngendi aku nulis kabeh layanan lan tanggung jawab pihak kasebut. Penghasilan lepas saiki 25 rubel saben wulan.

Kepiye freelancer nggawe kontrak lan mbayar pajeg? 

Freelancer duwe telung cara kanggo nglegalake penggaweane. Yen penghasilan mung sithik lan ora teratur, lebokake pengembalian pajak dadi individu lan mbayar 13% pajak penghasilan pribadi. Nalika penghasilan tetep, kaya pahlawan-pahlawan wanita, iki wis dadi wirausaha. Sampeyan kudu ndhaptar pengusaha individu, mbayar pajeg: 13% penghasilan ing sistem umum utawa 6% ing sistem pajak sing disederhanakake. 

Pilihan liyane yaiku ndhaptar minangka tenaga kerja lan mbayar pajeg penghasilan profesional. Ing kasus iki, pajak bakal dadi 4% saka penghasilan saka individu lan 6% saka penghasilan saka wirausahawan lan entitas hukum. Nganti saiki, iki minangka eksperimen, lan status kerja mandiri mung valid ing 23 wilayah ing Rusia. Model karya iki cocog yen sampeyan ora duwe karyawan lan penghasilan ora ngluwihi 2,4 yuta rubel saben taun.

Kanggo nglindhungi dhewe saka pelanggan sing ora sopan, sampeyan butuh kontrak. Karo dheweke, kabeh ora angel kayane. Kanggo umume freelancer, rong jinis dokumen cocog: perjanjian layanan lan kontrak kerja. Ana akeh template ing Internet sing dijaluk - sampeyan bisa ndownload salah sijine lan nulis maneh kanggo sampeyan. 

Sing paling trep yaiku kontrak kerja. Tambahan yaiku yen sampeyan nggarap, sampeyan ora prelu repot karo pranyatan kasebut. Juragan mbayar sampeyan 13%, kanthi otomatis nyuda saka biaya kerja.

Sampeyan bisa nggunakake teks template ing dokumen, utawa sampeyan bisa nulis kahanan tambahan utawa ngganti apa-apa. Prinsip kebebasan kontrak digunakake ing undang-undang Rusia. Mula, partai-partai kasebut bisa ngemot ketentuan apa wae, angger cocog karo kabeh wong lan ora mbantah ukum. 

Ninggalake a Reply